KAKO POSTATI DOBAR GOVORNIK PDF

Pomogla mi je da shvatim da je u životu svrsishodnije znati ćutati nego biti dobar govornik. Jednostavno, pričala je koliko joj je bilo potrebno da ostvari cilj!. Verbalna komunikacija Dobar stil podrazumijeva poštovanje normi .. Verbalna komunikacija Kako postati dobar govornik Pjesnik se mora. Zaključivši kako nisam neki jadnik, kaže: Dobar si. . Hoću reći ona je bila u samostanu pripremala se da postane časna sestra, čovječe! . Zašto zvučim kao istaknuti govornik na konvenciji stručnjaka za samopomoć?.

Author: Akijora Moogushicage
Country: Gambia
Language: English (Spanish)
Genre: Career
Published (Last): 11 October 2018
Pages: 92
PDF File Size: 12.21 Mb
ePub File Size: 12.85 Mb
ISBN: 314-1-38649-841-3
Downloads: 94818
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mizuru

Odnosno, odgovarajue svom duevnom stanju, osobnom iskustvu, predrasudama i predodbama, tumait e jednu vijest Ukoliko imamo osobe koje bi htjele da komuniciraju slijedea bitna pretpostavka je sredstvo ili medij Proces protoka informacijaVerbalna komunikacijaGovor je dar Bogova! Meutim, osobe ne mogu egzistirati nezavisno jedna od druge, neophodne je da komuniciraju, da jedan govori i drugi slua a onda drugi da govori a prvi da slua.

Boe moj, ako ti ne odgovara moe ii negdje drugdje jesti!

Piite kratke reenice reenice vie od 25 rijei teko su razumljive! Verbalna komunikacijaKarakteristike stila u izraavanjuSposobnost dobrog govorenja je prirodni dar, pored toga neophodno je i unaprjeivanje kulture izraavanja te govorink osobnog stila.

Be the first to review this item Would you like to tell us about a lower price? To je signal javnosti da je govornik spreman za komunikaciju, siguran, kompetentan, superioran i nadmoan.

Znaajan je kreativan odnos u prenoenju poruke. Reflektiranje”Ljuti se na mene govornii to misli da nisam uinila ono to sioekivao da u uiniti. Alexa Actionable Analytics for the Web. Kreativnost se vidi u organizaciji i rasporedu materijala, izboru znakova. Nietzsche – Verbalna komunikacijaOsnovni vidovi saopavanjaDva osnovna tipa saopavanja suMonoloka formaDijaloka formaVerbalna komunikacijaMonolog postavlja pred govornika zahtjeveJasan,koncizan,Isticanje teme, fokus govornog inaOdabir govornih konstantiOdreen tempo izlaganjaMoment improvizacijeNaglasciZakljuakZahtjeva izrazitu kontrolu dinamike govora, odbar i praenje reakcije sugovornika i sluaoca.

  CARALLUMA TUBERCULATA PDF

Tu ima neto zeleno. Potrebna je jednostavnost i jasnoa stila.

Kako postati dobar govornik

Aktivno sluanje sugovornika ukazujemo potovanje i panju. Upotrebljavati ponavljanja i parafraziranje ponavljanje je ponavljanje poruke istim rijeima parafraziranje je ponavljanje poruke drugim rijeimaPrimjer: Svoj dopis zavrite pozitivno!

Njezin odgovor je mjeavina uoavanja, interpretacije i vlastitih osjeaja. Amazon Drive Cloud storage from Amazon.

Verbalna komunikacija Moderna lingvistika smatra kako je jezik posrednik izmeu misli i zvuka. Interpretacija se odnosi na onaj dio komunikacije koji u sreditu ima nain kazivanja poruke, te daje odgovor na pitanje kako se informacija prenosi do primaoca. Samootkrivanje moe biti poeljno ili nepoeljnoOdnos ili to mislim o tebi i kakostojimo jedan prema drugom Prema nainu obraanja, daje se do znanja to se misli o sugovorniku.

Amazon Restaurants Food delivery from local restaurants. Kompletan imi mora biti dobro osmiljen, sveden u prirodnost i jednostavnost. Izrazite se kratko koliko je to mogue jednom stranicom! Glasovno obrazovanje sadriStjecanje glasovne kondicijeUspostavljanje pravilnog disanjaPravilna postavka glasa za nastup. There’s a problem loading this menu right now.

Studenti kao izbornipredmet mogu upisati bilo koji predmet s popisa izbornih predmeta,ali i bilo koji predmet obvezan za drugi modul ili studijski program. Komunikacija sa putnicima u z.

Kako postati dobar govornik

Svaki se modul sastoji od 3obvezna predmeta i 3 izborna predmeta. Naini kako treba pisati: Kontakt pogledomKlimanje glavomVerbalna komunikacijaDinamian tokOblikovanje tekstaOblikovanje govornog procesVerbalna komunikacijakompjutorski pismendobar navigatordobar savjetnikVerbalna komunikacijaNastupi mogu biti raznovrsniDranje predavanjaGovor u javnostiPrezentiranje razliitih sadrajaVoenje poslovnih razgovoraUee u pregovorimaNastupanje mako medijima.

Would you like to tell us about a lower price? Pogrean izbor rijei moe izazvati probleme urazumijevanju! Komunikacij s putnicima u z. Piite usmjereno na partnera!

  AVERY 5697 TEMPLATE PDF

Verbalna komunikacija dr.sc. Mila Nadrljanski

Govotnik svako komuniciranje potrebne su osobe, ivi ljudi koji egzistiraju kao socijalna bia. Ovisno o tome on e se osjeati vano, omalovaeno, neozbiljno, Vjebati opisivanje opisivati vidljivo ponaanje ili svojstva predmeta bez evaluacije evaluativne rijei zbunjuju sluatelja i ne pojanjavaju misao koju elimo izraziti izjave temeljene na pretpostavkama i zakljucima zbunjuju sluatelja5.

Govor se priprema u zavisnosti o profesijonalnoj djelatnosti. Praktino obrazovanje govornika odnosi se u pogledu govorne aktivnosti naGlasovnu pripremuPrilagoavanje glasovnih konstanti u odnosu na situacionu analizu.

Piite uljudno ne zaboravite rijei molim i hvala! To tumaenje moe biti pravilno ili sasvim pogreno. English Choose a language for shopping. Nain govognik jako je vaan. AmazonGlobal Ship Oako Internationally. Rijei mogu izazvati neugodne reakcije!

Komunikacija s putnicima u z. Bolje zaveetite svoje sigurnosne pojaseve, bit e manje opasno! Verbalna komunikacijaVarijante govora po duiniKraa varijanta, uvod, primjer, zakljuakira varijanta podrazumijeva, uvod, umetanje dijelova, primjeri, zakljuakNajiri govor sari sve navedene elemente predhodno.

Verbalna komunikacijaVanjski nastup ukljuuje poznavanje tehnika i metoda u nastupanju, posebno u elektronikim medijima.

Verbalna komunikacijaSluanje najvaniji faktor u procesu komunikacije. Neka postato bude jednostavna i izravna upotrebljavati specifine rijei i fraze i biti konkretan izbjegavati dvosmislene, nejasne, vrlo apstraktne i sloene rijei ne optereivati sluatelja nepotrebnim i nevanim informacijama idigresijama pruiti kljune informacije, izbjegavati detalje i suvine rijeiPrimjer pretjerane apstrakcije: Amazon Music Stream millions of songs.